VR Arcade brengt toekomst van VR-gamen naar eerste Rotterdam Games Week in Ahoy

Virtual Reality 2.0: levensecht gamen in een ruimte van 100 m2

Zet je VR-bril op, houd je shotgun goed vast en bescherm je teamgenoten tegen een zombie-invasie. In samenwerking met Vicon en powered by HP Reverb Virtual Reality Headset en HP VR Backpack organiseert VR Arcade van 18 tot en met 20 oktober de eerste DreamHack Rotterdam Virtual Reality Champions League. Hier krijg je een voorproefje op de toekomst van levensecht VR-gamen.


De DreamHack Rotterdam Virtual Reality Champions League vindt plaats tijdens de eerste Rotterdam Games Week in Ahoy. Drie dagen lang strijden teams van 4 personen om de dagprijs, die wordt uitgereikt op het Cosplay-podium. Ook de beste zombie killer van de dag krijgt een award uitgereikt. Bezoekers kunnen zich verzekeren van een plek door een e-mail te sturen naar dreamhack@vrarcade.nl, ook tijdens het event kunnen teams zich nog inschrijven.

De Virtual Reality Champions League is mogelijk dankzij de Origin van Vicon, de beste 'location-based’ VR-apparatuur van dit moment. Vicon is trots om VR Arcade bij te staan met goed functionerende Virtual Reality tijdens dit evenement. Samen verleggen deze pioniers de grenzen van VR.

Erika Bronkhorst, Event Manager Rotterdam Games Week: "We zijn erg blij met de samenwerking met VR Arcade en kijken uit naar de DreamHack Rotterdam Virtual Reality Champions League. Bezoekers van jong tot oud zullen verrast zijn door de mogelijkheden en echtheid van Virtual Reality."

Over

VR Arcade
De toekomst van gamen is samen virtual reality beleven in een grote afgebakende ruimte van 200 vierkante meter (in Ahoy 100 m2). VR Arcade is Europa's eerste échte VR-ervaring en tovert een grote ruimte om tot een levensechte VR-experience, waar elke gamer letterlijk een nieuwe wereld instapt en vrij kan rondlopen. Inmiddels is de game te spelen in Delft, Helmond, Amsterdam en Apeldoorn.

DreamHack
DreamHack draait om entertainment voor de digitale generatie. DreamsHack werd in 1994 opgericht als een BYOC LAN-party en groeide in 20 jaar uit naar een wereldwijd fenomeen als het digitale festival voor de jeugd van vandaag, met evenementen door heel Europa en Noord-Amerika. DreamHack festivals bieden meerdere esports wedstrijden, livemuziek, expo’s, LAN-parties, cosplay en nog veel meer. DreamHack was pionier op het gebied van esports en is een van de grootste wereldwijde producenten van esports-content. Uitzendingen van DreamHack esports bereikten meer dan 375 miljoen views en de DreamHack evenementen verwelkomden meer dan 250.000 bezoekers in 2017.

Meer informatie is beschikbaar op dreamhack.com. DreamHack is onderdeel van de toonaangevende internationale digitale entertainmentgroep MTG. Meer informatie op mtg.com.

Rotterdam Games Week
Naar voorbeeld van Parijs, Berlijn en Milaan, zal Rotterdam in oktober 2019 gastheer zijn van een grootschalig, internationaal esports en gaming festival: Rotterdam Games Week. In samenwerking met DreamHack, is Rotterdam Ahoy de organisator en promotor van DreamHack Rotterdam, het hoofdevenement van de nieuwe jaarlijkse games week. Samen met de gemeente Rotterdam en andere belanghebbenden ontwikkelt Ahoy, onder de vlag Rotterdam Games Week, ook andere evenementen voor de week voorafgaand aan DreamHack Rotterdam, De gemeente Rotterdam heeft de wens uitgesproken om de esports hoofdstad van Nederland te worden en heeft Rotterdam Games Week uitgeroepen tot een van haar iconische evenementen.